Метою проекту є демонстрація культурної складової європейської інтеграції України вустами лауреатів Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу.

У виставці бере участь 70 авторів віком від 7 до 15 років з цілої України. Серед лауреатів Всеукраїнського дитячого літературно-мистецького проекту «Україна, в якій я хочу жити» є представники зі Львова, Києва, Харкова, Севастополя, Керчі, Одеси, Івано-Франківська, Херсону, Кривого Рогу, Червонограда, Мукачева, Миколаєва, Житомира, Рівного, Запоріжжя, Ужгорода, Черкас, Донецька і Кіровограда. Презентація цього мистецького проекту стала можлива завдяки домовленості Представництва України при Європейському Союзі з керівництвом Європейського економічного і соціального комітету та відбулося за участю Президента Європейського економічного і соціального комітету ЕКОСОК Анрі Малосса.

Експонування творів у приміщенні Комітету Регіонів планується у період від 26 до 29 листопада 2013 року.

Окрім того, за попередньою домовленістю, у період від 2 до 4 грудня цього року виставка дитячих творів може бути представлена в Європейському парламенті за участю групи європейських консерваторів та реформістів у рамках конференції «Європейська Стратегія для Карпатського регіону», на яку, серед інших, запрошено й представників з України.

ІА "Вголос": НОВИНИ