Про це повідомляє Reuters з посиланням на владу Угорщини, передає ТСН.

За словами представників аеропорту, через закриття терміналу були затримані вісім рейсів. Представник управління з надзвичайних ситуацій Угорщини Мартон Хайду зазначив, що ніхто з пасажирів не постраждав. Він також додав, що шкідливі для здоров'я речовини не потрапили у навколишнє середовище.

Перевірка була проведена через перегрітий контейнер, в якому знаходився ізотоп іридію. Речовину було замовлено угорською компанією в російському місті Димитровграді. Контейнер перебував на борту літака, що прилетів у Будапешт зі Стамбула.

За словами представника компанії Izotop Intezet Kft, підвищення температури при транспортуванні подібних матеріалів — нормальне явище.

Нагадаємо, у Британії двох осіб – Чарлі Роулі і Дон Стерджесс – знайшли без свідомості в місті Еймсбері. Як з'ясувалося, вони отруїлися в результаті дії нервового агента «Новачок», який раніше був використаний проти екс-розвідника Сергія Скрипаля. Подруга Роулі Дон Стерджесс в ніч проти понеділка, 9 липня, померла в лікарні. Роулі вижив і розповів, що сам подарував своїй подрузі флакон під виглядом дорогих парфумів, в якому, як згодом з'ясувалося, перебував «Новачок».

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. За словами британських правоохоронців, вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною «Новачок», а організатором замаху була Росія.

ІА "Вголос": НОВИНИ