[media=137369,137370] 

За попередніми даними, до початку маніфестації, о 20.00 в акції беруть участь понад 100 тисяч осіб, повідомляє Укрінформ.

Мітингувальники вимагають відставки головного прокурора Національного управління боротьби з корупцією Лаури Кодруц Ковесі, закликаючи президента Клауса Йоханніса підкоритися рішенню Конституційного суду і підписати указ про її звільнення.

Мітинг був організований за ініціативою правлячої коаліції, до складу якої входять Соціал-демократична партія і Альянс лібералів і демократів. У маніфестації беруть участь і члени уряду Румунії на чолі з прем'єр-міністром Віорікою Денчиле.

Акція була організована у відповідь на відмову глави держави підписати указ про звільнення Ковесі, а також неодноразові вимоги президента Клауса Йоханніса відправити у відставку прем'єр-міністра Віоріку Денчиле.

Центр Бухареста закритий для руху автомобільного транспорту, закриті також кілька станцій столичного метрополітену.

Як повідомляли раніше румунські ЗМІ, більшість мітингувальників були доставлені в Бухарест поїздами і автобусами з різних повітів країни. Громадський порядок у центрі румунської столиці охороняють посилені кордони поліцейських і жандармів.

ІА "Вголос": НОВИНИ