[media=136007,136008] 

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів Олександр Тарнавський.

«Годину тому (близько 20 год 2 липня, – ред.) поверталися з дружиною додому з магазину. Помітили, як на іншому боці вулиці дві особи ромської національності б'ють чоловіка, крадуть в нього сумку і починають втікати. Погнався за ними. Разом зі мною за ними побіг небайдужий перехожий.

Хвилин через 10 роми втомились тікати і запропонували забрати сумку і відпустити їх. Принципово продовжив погоню. Прямо під першою школою мій удар зупинив втікача, внаслідок чого він ефектно намертво впав в клумбу», – пише користувач соцмережі.

За його словами, люди викликали поліцію, яка прибула за п'ять хвилин.

«Із показів поліції виявилось, що особи ідентифікують себе як «цигани-урсари», родом із Молдови, але живуть в Чернігівській області. Чи то Довжик, чи Корюківка. Одного звати Ібріян Радуль (17 років), іншого – Артур (31 рік). Скоріше за все, були під впливом алкоголю та амфетаміну. Напад на чоловіка бачило осіб 20-30, але втрутився зі мною лише один», – зазначив Олександр Тарнавський.

Чоловік також обурився реакцією людей, які байдуже спостерігали за тим, як цигани гамселили перехожого.

«Люди, не будьте байдужі. В усіх нацменшин солідарність є, то куди вона поділилася в українців? Потім всі говорять, що постраждали «ні в чому невинні роми». А що вони вміють? Де їх славетна історія»? Мої діди і прадіди пахали цю землю, воювали за неї. Вони поливали її своїми потом і кров'ю. Що робила ця «нація», що робить зараз, коли в країні війна? Багато їх воювати за цю землю поїхали?

Я вам скажу що вони роблять. Ті, що бідніші, – крадуть металобрухт, щоб потім здати; займаються жебрацтвом і дрібними крадіжками. Ті що багатші – торгують наркотиками. Новина? – Для багатьох ні. Тож запхайте в одне місце толерантність та «нема поганих націй, є погані люди», – написав він.

Зазначимо, що вчора у Києві цигани з битами напали на місцевого мешканця, який проходив поруч із ромським «табором».

Як писав «Вголос», днем раніше, 1 липня, на Закарпатті цигани скоїли крадіжку у монастирі, погрожуючи ченцям ножами.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

Разом з тим,  Голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу у понеділок заявив, що напад на табір ромів могла організувати РФ.

27 червня глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ