Про це Українській правді повідомила прес-секретар Нацкорпусу в Чернівцях Яна Телеганова.

«26 липня має відбутися ЛГБТ-фестиваль рівності. Чернівчанин (Микола Гунько – УП) подав петицію про заборону цього заходу, яка набрала потрібну кількість голосів. Ми прийшли до мера, щоб сказати, щоб цю петицію розглянули швидше», - розповіла Телеганова.

Вона стверджує, що мер міста Олексій Каспрук після того, як побачив Нацкорпус, «не з’явився у сесійній залі й зник», проте 20 липня сесія міськради мала б відбутися.

«Ми  хочемо прийти в понеділок, поговорити з мером, щоб він зібрав позачергову сесію, тому що вони хотіли винести питання петиції на 26 липня, але сам захід має відбутися 26-го», - пояснила речниця.

Вона додала, що представники Нацкорпусу ходили по зебрі на вулиці Головна, щоб привернути увагу містян і влади «до проблеми».

В поліції УП зазначили, що як такого перекриття вулиці не було, акція зайняла не більше 10-30 хвилин.

Місцеве видання «Чернівецький промінь» опублікувало відео протесту активістів на вулицях міста.

Зокрема, на записі видно, як один з містян звинувачує представників Нацкорпусу, що вони, мовляв, бризнули йому в обличчя газовим балончиком. У виданні стверджують, що постраждалих було двоє.

Один із активістів Нацкорпусу прокоментував, що право носити газовий балончик має кожен, а його застосування, то суб’єктивне питання.

У поліції області УП підтвердили, що під час акції був застосований «сльозогінний газ».

«Молодик вступив у суперечку з чоловіком старшого віку, але чи є молодик членом «Національного корпусу» поки не відомо. Їх обох доставили до райвідділу для дачі показань», - повідомили в поліції.

Чернівецька «Заборона» опублікувала коментар співорганізаторки Фестивалю рівності, яка попросила не називати її ім’я.

«Фестиваль Рівності був анонсований в Чернівцях, як власне і у всіх регіонах, загалом місця не було вказано, ми зі свого боку як активістки від ЛГБТ-організації не поширювали ніякої інформації щодо проведення Фестивалю», - сказала вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ