Дівчинка, яку 18 липня жінка покинула в барі "Хелен" на вулиці Сагайдачного, зараз перебуває в обласному притулку для дітей. А її маму розшукує міліція.

«Дівчинку з притулку ще не забрали. Вона вже звикла до нашого закладу, стала спокійнішою, грається з дітьми. Дівчинка була на дні іменинника в ресторані, де отримала гарну сукенку і ляльку. Дуже цим тішилася. До дитини часто навідуються її бабуся та прабабуся, приносять гостинці. Мама не прийшла жодного разу. Опікуном внучки хоче стати її бабуся, яка приїхала зі Львова. Вона розповідала мені, що зараз збирає необхідні документи для оформлення опікунства. Але це вирішуватиме спеціальна комісія. А до того часу дівчинка перебуватиме в нас», - розповіла директор обласного притулку для дітей Жанна Янчук.

Як запевнили в службі у справах дітей міськради, зараз це питання вивчають. Та поки що намагаються визначити місцезнаходження мами дівчинки.

«Ця жінка колись лікувалася від психічних розладів, тому необхідно перевірити стан її здоров’я, чи зможе вона надалі виконувати свої материнські обов’язки, – повідомила працівниця служби. – Ми надіслали запити у всі відповідні організації. Міліція оголосила маму дитини у розшук. Атмосфера у цій сім’ї неблагополучна. Дівчинку виховувала старенька прабабуся, з якою проживала внучка. Навряд чи вона зможе надалі це робити. Оформити опіку над дитиною хоче її бабуся, яка приїхала зі Львова. Але тут є деякі матеріальні труднощі. Остаточне рішення відносно дівчинки прийматиме комісія з питань захисту прав дітей, яка засідатиме наприкінці серпня. Сподіваємося, що до того часу все виясниться».

Джерело: Молодий Буковинець

ІА "Вголос": НОВИНИ