30 липня на парковці згорів «Infiniti». А 31 липня – «Toyota».

Як передає кореспондент molbuk.ua, обидва авто, що згоріли - позашляховики. На вулиці Кочубея горів елітний позашляховик «Toyota Sequoia», вартість якого, залежно від року випуску та комплектації, може сягати від 45 000 до 100 000 доларів.

Інший автомобіль, що згорів 30 липня на автостоянці на вулиці Парковий проїзд, теж позашляховик «Infibiti FX35», вартість якого, почнається від 25 000 доларів.

Автомайстер Олександр займається ремонтом проводки японських та німецьких автомобілів. Каже, що самозаймання таких автомобілів є малоймовірним.

«Я випадків самозагорання таких машин не зустрічав, - розповідає Олександр. - Хіба, хтось би там щось сам намагався переробити чи намудрувати. Скільки бачив моделей таких авто, проколів з проводкою у японців не зустрівчав. Таке буває переважно на старих автомобілях: щось прогнило, проіржавіло і так далі. На нових машинах це, практично, неможливо. В таких авто багато електроніки, але щоби машина сама загорілася через неї – нереально».

Обидва автомобілі згоріли вночі.

«Тойота» на вулиці Кочубея горіла у дворі під вікнами будинку. Люди помітили яскраве полум'я близько 04.00. На магазині, що розташований неподалік від місця події, є камера відеоспостереження. Міліціонери переглядали запис із неї.
Як розповів власник магазину, на відеозаписі мало що можна роздивитися, бо це було вночі. Та й камера розміщена далеко від місця горіння. Дружина власника машини, яку ми зустріли на місці події розповіла, що авто 2008-го року випуску. Його вони придбали три тижні тому. Днями поставили на реєстрацію та отримали номерні знаки.

Під відкритим капотом видніються рештки двигуна. Температура під час горіння була настільки високою, що розплавила блок циліндрів та поршні, наче пластмасу.

«Тут вчора взагалі дихати неможливо було...», - каже дружина власника. І вона, і сусіди переконані — це був підпал.

Її чоловік на той момент саме перебував у міліції, де спілкувався із слідчими. Після цього він поспілкувався з кореспондентом molbuk.ua.

«Це однозначно був підпал, - розповідає власник автомобіля пан Василь, - експерти теж мені про це казали. На місці знайшли ганчірку та інші предмети, які свідчили про підпал. Вночі нам почали стукати в двері сусіди і сказали, що машина горить. Викликали пожежників і кинулися гасити самотужки відрами».

Хто міг підпалити машину, пан Василь не знає, але припускає, що це може бути пов'язано із його діяльністю.

«Я бізнесмен, тому невиключено, що це може бути хтось із конкурентів», - припустив чоловік.

Як повідомили в управлінні ДСНС у Чернівецькій області цьогоріч на Буковині вже зафіксовано 38 пожеж, де горіли авто.

63 пожежі, де горіли автомобілі, зафіксовано у 2012 році.

Джерело: Молодий Буковинець

ІА "Вголос": НОВИНИ