Про це повідомляє Польське радіо

На 24 серпня планується зустріч у Варшаві польського президента Анджея Дуди з очільником Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенберґом. У четвер уввечері передбачено розмову політиків віч-на-віч. Опісля відбудеться пленарна зустріч, під час якої президента супроводжуватимуть міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський та голова Бюро національної безпеки Павел Сольох.

У розмовах візьме участь також глава політичного кабінету президента Кшиштоф Щерський, який сказав, що зустріч стосуватиметься подальших дій НАТО в нашому регіоні: «Також у контексті того, що відбувається за нашим східним кордоном, маневрів «Захід», але й співпраці з південним флангом НАТО, виконання постанов варшавського саміту НАТО і планів відносно наступних кроків, щоб зміцнювати безпеку цієї частини Європи».

Кшиштоф Щерський звернув увагу на активну роль Варшави в інтеграції східного флангу НАТО. Польща разом з Румунією є співгосподарем так званої Бухарестської дев’ятки, що згуртовує країни Центрально-Східної Європи. «Для нас важливо, щоб кожна з натівських країн була і отримувачем, і постачальником безпеки для інших», – зазначив глава президентського кабінету. За його словами, важливим для Польщі є і Схід, і Південь. Усе це планується обговорити при нагоді зустрічі з главою НАТО Єнсом Столтенберґом.

ІА "Вголос": НОВИНИ