Про це повідомляє видання «Думская».

Британське військове багатоцільове судно HMS Enterprise є флагманом постійної групи розмінування кораблів НАТО, у складі якої також тральщики з Туреччини і Румунії.

Зазначається, що Enterprise (бортовий H88) є флагманом постійної групи розмінування кораблів НАТО SNMCMG2. В її складі діють також тральщики – румунський F25 Lupu Dinescu і турецький М270 Akcay. Командир групи – британець Джастін Хейнс.

HMS Enterprise – багатоцільове геолого-розвідувальне, гідрографічне й океанографічне судно. Корабель призначений для проведення геодезичних робіт в інтересах підводного флоту, планування десантних операцій, пошуку мін та інших підводних об'єктів.

Завдяки наявності так званих азимутальних підрулюючих двигунів здатне тривалий час залишатися в одній точці. Введено до складу флоту в жовтні 2003 року. Довжина 90, ширина 17, осад 5,5 метра. Постійний екіпаж – 48 осіб, але з урахуванням фахівців може доходити до 81. Автономність становить понад 35 діб.

Озброєння – дві зенітні 20-мм автоматичні гармати Ерлікон, три кулемети M134 Minigun і чотири 7,62-міліметрові кулемети.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ