Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу благодійної організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль».

Як заявив представник «Ассоль» Андрій Шевченко, моряк із Херсона Ігор Хвостов повідомив, що забарикадувався на борту судна WELBECK, яке знаходиться на ремонті в Іллічівському СРЗ. Хвостов заявив, що судновласник, компанія MD Shipping CO. Ltd., заборгувала йому близько 14 тисяч доларів за останні півроку.

Він розповів, що забарикадувався на судні увечері 26 лютого.

«Зробив це, коли дізнався, що судновласник заборонив мені вхід на судно. Так, вчора на прохідній, через яку довелося прориватися «з боями» – мені намагалися перешкодити фізично. Зараз на борту перебуваю один, забарикадувавшись в надбудові, що в кормовій частині судна», – розповів моряк.

Він уточнив, що у нього немає з собою води і що він знятий із забезпечення, але не має наміру здаватися, поки не отримає свою заробітну плату.

Андрій Шевченко уточнив, що компанія MD Shipping внесена в «чорний список» Міжнародної федерації транспортників після численних скарг моряків на порушення умов праці і побуту практично на всіх суднах компанії. Ігор Хвостов влаштувався на судно через одеське крюінгове агентство «Азимут».

Теплохід WELBECK – в минулому Amur-2521, побудований в 1987 році. На ремонті в Іллічівському СРЗ він стоїть вже близько 2 років.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ