У Чилі  обирають главу держави, котрий очолюватиме країну протягом наступних чотирьох років. До другого туру голосування вийшов колишній президент країни Себастьян Піньєра, котрий набрав у першому турі 36 відсотків голосів, передає DW з посиланням на інформагенцію AP.

Крім 68-річного Піньєри, що представляє правих, до другого туру такожи вийшов сенатор-лівоцентрист Алехандро Гільєр, якого підтримують у тому числі й крайні ліві партії та рухи. У першому турі 64-річний Гільєр набрав 22 відсотки голосів. Щоб перемогти у першому турі, кандидат мав набрати понад 50 відсотків голосів. Хоч за кілька тижнів до виборів проведення опитувань заборонялося, але експерти виходять з того, що істотної різниці у підтримці кандидатів, що була раніше, зараз немає, і шанси приблизно рівні. Обраний президент стане наступником нинішньої глави держави – представниці Соціалістичної партії Чилі Мішель Бачелет.

Економіка Чилі потерпає від істотного падіння цін на мідь, що вважається головною статтею експорту економіки країни. Наслідком стало сповільнення економічного зростання та погіршення настроїв у суспільстві.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ