У Копенгагені вкрали одну з найдорожчих в світі пляшок горілки вартістю 1,1 млн євро, яку її власник привіз із Росії. Крадіжка сталася в барі Café 33, де було виставлено ​колекцію пляшок горілки. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Власник колекції Брайан Енгберг повідомив про крадіжку поліцію та виклав у Facebook фото ймовірного злочинця в масці, знятого камерою спостереження.

Колекціонер розповів журналістам, що позичив пляшку в Росії близько півроку тому і вона не була застрахована. Пляшку виготовлено ​​із застосуванням золота та срібла та прикрашено емблемою з автомобілем, який брав участь у ралі Монте-Карло в 1912 році, а також частиною його шкіряного сидіння.

Виробником пляшки є приватна компанія Dartz Motorz, яка базується в Латвії та спеціалізується на виробництві бронеавтомобілів. Dartz Motorz ​​позиціонує себе як продовжувача традицій марки «Руссо-Балт», хоча сама компанія не є власником марки. Автомобілі під цією маркою почали випускати на вагонобудівному заводі в Ризі 100 років тому. Кілька таких машин було поставлено російському імператорському двору.

Світової популярності «Руссо-Балт» набула в 1910 році, коли головний інженер заводу Андре Нагель змагався на такій машині в ралі Санкт-Петербург-Неаполь. Автомобіль пройшов дистанцію без жодної поломки. За рік Нагель виграв на «Руссо-Балт» ралі в Монте-Карло. Із початком першої світової війни виробництво автомобілів перенесли до Москви та Санкт-Петербургу, а незабаром після революції 1917 року припинили.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ