Згідно е-декларації спікера ВРУ, 47,670 тисячі гривень у 2017 році заробила його дружина у Львівському національному університеті ім. І.Франка.

Глава парламенту також задекларував готельний номер площею 50 кв. м, який він орендує в ДП «Готельний комплекс «Київ» Управління справами Апарату Верховної Ради України, та квартиру площею 92,1 кв. м у Львові, право власності на які він набув у грудні 2017 року.

Водночас у себе на сторінці у Facebook Парубій наголосив, що ця квартира не новопридбана, а та, в якій він вже багато років проживав із родиною.

«Завжди бракувало часу щоб документально впорядкувати майнові справи. Але минулого року, після того як інформація з моєї декларації була некоректно потрактована, вирішив таки навести лад у документах. Тому разом з родиною вирішили оформити кожну квартиру як окрему, та відповідно я переоформив своє право власності на квартиру. Це відбулося шляхом дарування від моїх близьких родичів, про що зазначено в моїй декларації»,  – йдеться у повідомленні.

Зокрема, як і у декларації минулого року, зазначив Парубій, його дружині належить земельна ділянка у Львівській області площею 11 соток із будиночком на ній загальною площею 32 кв. м, а також квартира у Львові площею 21,6 кв. м.

«Також я задекларував родинну квартиру у Львові площею 41,58 кв. м, в якій хоч і не проживаю і не володію, але був там зареєстрований. У цій квартирі я не маю жодної частки власності, більше того – станом на зараз я уже виписаний з цієї квартири. Виконав свій громадянський обов'язок: заповнив електронну декларацію та задекларував своє майно та доходи за 2017 рік», - йдеться в повідомленні спікера.

Окрім того, у власності Парубія і його дружини, як і у минулому році, перебувають два автомобілі марки Suzuki SX4 (2013 року випуску) та Peugeot 508 (2014 року випуску).

ІА "Вголос": НОВИНИ