Інцидент стався у вівторок, 15 травня, на Січеславській набережній біля мосту на Монастирський острів, повідомляє «Сегодня». 

Відзначається, що чоловік стояв на перилах і погрожував кинутися в воду. Свої дії він конкретно не пояснив, лише сказав, що вони стосуються права на власність. Якийсь час він розмовляв з поліцейськими і присутніми людьми. А пізніше дістав пістолет і почав ним розмахувати. При цьому він сказав, що нічого не робитиме.

Поліцейські попросили чоловіка прибрати зброю і намагалися до нього наблизитися. На що той відповів, що буде стріляти. Також чоловік заявив, що у нього є дозвіл на носіння зброї.

Пізніше він все ж віддав пістолет копам. Також чоловік показав правоохоронцям дозвіл на зброю.

 «Наразі встановлюється, що сталося. На місці працює КП «Благоустрій міста» з документами на знесення. Конструкцію (металеву арку внизу набережної) хотіли знести, але чоловік заявив, що у нього є на неї права. Він проти знесення. Співробітник КП стверджує, що це не так. На місці працює слідчо-оперативна група», - заявив у коментарі лейтенант поліції Віталій Гарбуз.

За його словами, пістолет у чоловіка вилучили за неправильне носіння зброї. Який це саме пістолет - газовий, травматичний або бойовий - в поліції не повідомляють.

ІА "Вголос": НОВИНИ