Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на джерела у Дніпровському театрі драми та комедії.

У закладі заявили, що прямих погроз на їхню адресу не надходило, водночас у Facebook з’явилась інформація про те, що активісти молодіжного крила «Правого сектору» можуть спробувати заважати проведенню вистави.

Як розповіла завідувачка літературною частиною театру Галина Бабій, театр не буде знімати виставу зі свого репертуару, її покажуть в інший день.

«Ми вирішили, щоб не було приводу для розбрату, зняти виставу цього разу. Але ми не знімаємо її з репертуару. Тим більше, що ця вистава йде у вечірній час, не вдень, тобто не для школярів, як писали на Facebook, – мовляв, ми русифікуємо школярів», – пояснила Бабій.

Вона також зазначила, що у дорослого глядача є вибір: прийти на «Лісову пісню» російською мовою до Театр драми і комедії або піти на «Лісову пісню» українською мовою до театру імені Шевченка.

«По-друге, ми поставили російською мовою, бо знайшли хороший переклад. Люди, які ніколи не читали Лесю Українку, можливо, подивляться і зацікавляться її творчістю. Виставу ми не збираємось знімати, вона в нас цікаво поставлена, цікаве пластичне рішення», – зауважила завідувачка.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ