Новий спалах кору зафіксовано в Дніпровському аграрно-економічному університеті. Про це на прес-конференції у вівторок, 10 квітня, повідомив заввідділенням епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ України Денис Кисельов, повідомляє Укрінформ

«На кір захворіли 23 студенти та 3 співробітники аграрно-економічного університету в Дніпрі. Серед хворих одна вагітна студентка», - зазначив Кисельов.

Він зазначив, що заняття в університеті не припинялися. Частина хворих госпіталізована в лікарню, решта - лікуються амбулаторно.

Крім аграрного університету у Дніпрі, зареєстрований спалах кору серед вихованців ДНЗ №392 Самарського району - троє дітей.

Загальна кількість хворих на кір в області в поточному році склала 334 людини. Випадки реєструвалися на 14 адміністративних територіях. Всього було зареєстровано 10 спалахів: у Дніпрі (2), в Кривому Розі, в Марганці, в Нікополі (2), в Магдалинівському (2), Дніпровському та П'ятихатському районах.

Більше 45% хворих - особи ромської національності, більшість з яких не були щеплені проти кору.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ