Група вболівальників «Дніпра» вирішила створити свій футбольний клуб і вже зробила перший крок, зареєструвавши громадську організацію ГО ДНІПРО 1918. Керівником цієї організації буде один з лідерів фан-руху «Дніпра», а серед засновників і керівників клубу будуть відомі у футбольному середовищі Дніпра люди.

Бюджет клубу буде наповнюватися за рахунок внесків спонсорів та вболівальників. Цього літа вже планується заявити новий клуб в аматорські змагання.

«Ми вважаємо, що «Дніпро» та вся футбольна громадськість нашого міста стали заручниками ситуації, коли клуб, і футбол в цілому, в нашому регіоні стали лише примхою одного власника. Сьогодні абсолютно ясно, що проект «Дніпро» не має спортивних завдань і майбутнього розвитку через борги, які нависли над клубом, і, на жаль, ніхто не працює над виправленням ситуації.

Розуміючи це, ми ухвалили рішення про створення насправді народного клубу, який буде відповідати принципам прозорості управління та постановці високих спортивних завдань у чемпіонатах України. Зараз, за підтримки багатьох людей і потенційних інвесторів і спонсорів, ведеться робота над створенням повноцінного футбольного клубу. Ми збираємося пройти всі щаблі українського футболу з самих низів і будемо підвищуватися в класі виключно за спортивним принципом.

Запрошуємо в наш проект всіх охочих вболівальників, спонсорів. Ми запрошуємо соціально орієнтовані бізнес-структури нашого регіону допомогти клубу в його становленні і стати співзасновниками нашого «Дніпра 1918», – сказано у зверненні фанатів «Дніпра».

Нагадаємо, що минулий сезон «Дніпро» провів у Другій лізі, посівши 8-е місце в групі Б, маючи в пасиві 18 знятих очок за борги перед екс-футболістами команди.

Зараз у Дніпрі існує ще один клуб – СК «Дніпро-1», у який рік тому перейшли тренерський штаб «Дніпра» і більшість футболістів.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ