Про це повідомляє видання «Дніпро Час».

Хлочик – із сім'ї, яка переїхала з прифронтової зони до Дніпра. На «понаїхали» віджартовувалися, щоб не провокувати конфліктів. У листопаді минулого року однокласник їхнього сина нецензурною лайкою почав ображати хлопчика і його вагітну маму. На відповідь «сам такий» вчителька звинуватила в конфлікті сина переселенців – так почалося колективне знущання.

За словами матері хлопчика, дитину буквально закидали камінням. Тоді рішенням адміністрації учень був переведений у паралельний клас.

«У нас вже є один такий, а тепер звалилося ще це непорозуміння. Це треба пережити», – повідомила дітям класна керівниця, коли хлопчика перевели в паралельний клас. Зі слів матері, дитині виставили випробувальний термін – і навіть завели спеціальний щоденник для запису зауважень. 

Відтак діти писали скарги на зацькованого хлопчика: «жував жуйку, на уроці ходив по класу (просився у туалет), побив дівчинку (випадково зачепив м'ячем однокласницю, після чого довго вибачався)». Мама намагалася вирішити проблему з класною керівницею і зверталася до директора школи, щоб припинити цькування дитини, у якої був дуже поганий стан здоров'я.

ЗМІ зазначають, що 31 січня учні 5 класу склали петицію з метою вигнати хлопчика зі школи, при цьому дитині погрожували. Хлопчик почав ховатися від однокласників. 

 

Про те, що відбувається, знав весь колектив школи та батьківський комітет. Повідомляється, що 1 лютого Іванов зателефонував мамі зі школи і повідомив, що над ним знову знущаються, після чого зв'язок обірвався. Мама подзвонила класній керівниці, але зрозумілої відповіді від неї не було. Після цього стало відомо, що у хлопчика стався інсульт. У школі було проведено спеціальну нараду, на якій були присутні співробітники поліції. Адміністрація школи від коментарів відмовилася.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ