У Дніпрі відпустили з-під варти громадянина Ізраїлю Давида Пабілера – одного з підозрюваних у вчиненні стрілянини, під час якої загинуло двоє ветеранів АТО. За вісім діб суд не зміг обрати йому запобіжний захід, – пише Радіо Свобода.

За словами адвокатів, після судового засідання їхнього підзахисного відвезли до лікарні, де він перебуває з того дня, коли отримав вогнепальне поранення. За їхніми даними, зараз лікарі оцінюють його стан як середньо-тяжкий. Як зазначають захисники, попри рекомендації медиків про необхідність стаціонарного лікування, упродовж більш як тижня їхнього підзахисного щодня транспортують до суду.

«Лікарі зазначають, що він потребує стаціонарного лікування, а його щодня вивозять до суду, де він перебуває цілий день. Належне лікування йому не забезпечується. Ми вважаємо це тортурами і збиратимемо документи для звернення до Європейського суду з прав людини. Такого прецеденту ще не було», – сказали Радіо Свобода захисники.

Суд у вівторок, 8 серпня, вирішив приставити охорону до підозрюваного. У середу в суді має відбутись чергове засідання з обрання йому запобіжного заходу.

У Дніпрі з 2 серпня в Бабушкінському районному суді триває обрання запобіжного заходу громадянину Ізраїлю Давиду Пабілеру. Сторона захисту кілька разів клопоталася про відведення судді та слідчого, адвокати також заявили клопотання про необхідність залучення перекладача з івриту, оскільки їхній підзахисний, громадянин Ізраїлю, за їхніми словами, не розуміє української та російської мов. Сторона обвинувачення прокоментувала це як свідоме затягування судового процесу.

Як писав «Вголос», у результаті стрілянини у Дніпрі ввечері 24 липня загинули двоє учасників антитерористичної операції на Донбасі і був важко поранений відомий у місті адвокат, захисник постраждалих у зіткненнях ветеранів АТО 9 травня Едмонд Саакян.

Згодом в інтернеті з'явилось відео стрілянини. За фактом стрілянини правоохоронці вже розпочали розслідування.

Внаслідок стрілянини у Дніпрі загинули колишній військовий 20-го ОМПБ 93-ї мотопіхотної бригади Олексій Вагнер та колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону Максим Іващук («Щука»).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ