Про це пише DW, посилаючись на аналітичну систему YouControl.

Зазначають, що із 57 офшорів, власниками яких є українці, 27 зареєстровані на Британських Віргінських островах, 11 – на Бермудських островах, 7 – на Мальті, 4 – на острові Мен, 3 – на Кайманових островах, 3 – на Сейшельських островах, 1– у Великобританії і 1 – на острові Джерсі.

Разом з тим, дві третини українців-засновників офшорів Paradise Papers є керівниками або власниками українських компаній, які працюють в фінансово-інвестиційному, аграрному, фармакологічному, транспортному, енергетичному та ІТ-секторі.

Також аналітики YouControl пишуть, що офшорами користуються як групи компаній, зайняті у важкій промисловості й масштабному виробництві, так і невеликі стартапи, які розробляють комп'ютерні програми.

Нагадаємо, навесні 2017 року учасники Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів та Центру розслідування корупції і організованої злочинності OCCRP, які торік оприлюднили проект «Панама Пейперз», отримали доступ до нових документів: нове журналістське розслідування назвали «Передайз Пейперз» або «Документи з райських островів».

В цих документах також фігурує офшор президента Петра Порошенка. Нові дані дозволили журналістам припустити, що Порошенко створив офшорну компанію не для того, аби передати «Рошен» у «сліпий траст», а щоб мінімізувати податки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ