Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook. 

Інцидент стався в с. Соснове Лиманського району в понеділок, 16 липня. 

«Після вечері 60 дітей відчули недомагання, підвищення температури та нудоту. Наразі шпиталізовано 33 дитини до медичних закладів міст Слов’янська, Краматорська та Лимана із симптомами гострого кишкового отруєння. Ухвалено рішення щодо госпіталізації всіх дітей, які відчули нездужання. Вік госпіталізованих - від 9 до 16 років», – написав прес-секретар.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 1 ст. 325 («Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням») КК України.

Всього в таборі на оздоровленні перебуває 134 дитини. Наразі вживають заходів для встановлення причин масового отруєння дітей та притягнення винних до відповідальності. Також відібрано зразки їжі, якою годували дітей.

Нагадаємо ,у дитячому оздоровчому таборі санаторного типу «Славутич» Київської області нещодавно отруїлися 12 дітей – вихованці спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики Школа Дерюгіних. Одна дитина впала в кому. Діти скаржилися на розлад травлення, слабкість і головний біль.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ