Про це заявило видання New Scientist, журналісти якого провели власне розслідування.

За даними журналістів, учені з Кембріджського університету створили додаток myPersonality, а потім надавали дані, отримані за допомогою нього, тисячам дослідників через сайти з недостатніми умовами безпеки. Таким чином, дані фактично залишалися у вільному доступі протягом чотирьох років.

Відзначається, що дані включали в себе, в тому числі, результати психологічних тестів. Видання підкреслює, що для того, щоб отримати доступ до даних користувачів, потрібно було зареєструватися як учаснику проекту. Подібну реєстрацію пройшли понад 280 осіб з 150 інституцій, включаючи представників таких компаній, як Facebook, Google, Microsoft і Yahoo. За відомостями видання, паролі до сайту можна було знайти в мережі і без реєстрації.

У результаті можна було отримати доступ до даних 3,1 мільйона користувачів. Вони включали в себе оцінку таких психологічних характеристик, як сумлінність, доброзичливість і невротизм. Крім того, у вільному доступі перебували 22 мільйони оновлень статусу від більш ніж 150 тисяч користувачів, поряд з такими подробицями, як вік, стать і статус стосунків від 4,3 мільйона осіб.

7 квітня Facebook заборонив використання myPersonality на підставі того, що додаток може порушувати правила соціальної мережі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ