Про це Філарет сказав в інтерв’ю УП.

На його думку, Україні не загрожує втрата духовності.

«Ні, не ризикуємо. Тому що у нас гей–паради вже були, навіть двічі. Скільки там було учасників? Сотня чи дві? І то серед них багато іноземців. А на недавню ходу за сім'ю прийшло 10 тисяч», – наголосив Філарет.

На припущення, що на гей-прайд теж можуть вийти 10 тисяч українців, Філарет сказав таке:

«Такого не буде. Тому що немає в Україні Церкви, яка підтримує ці одностатеві шлюби. І не лише Церкви. Ані мусульмани, ані іудеї – ніхто не підтримує. Український народ не підтримує це».

Разом з тим, за словами Філарета, гей може бути християнином, «але християнином по назві. Але в дійсності християнин не повинен цього робити».

«Тому в Європі християн багато, але християн лише по назві. А по життю вони далекі від християнства. А ми хочемо, щоб Церква стимулювала християнське життя», – наголосив патріарх.

На запитання, чи стали б ви відспівувати гея, Філарет відповів так:

«Якщо він хрещений, то відспівував би. Тому що він християнин. Грішник, але християнин. Церква молиться за всіх – і за тяжких грішників також, щоб Господь їм простив гріхи».

На запитання,чи простить Бог такий гріх, предстоятель УПЦ КП зазначив: «Це залежить від Бога».

Як писав «Вголос», вчора з’явилася інформація, що Міністерство юстиції розглядає можливість легалізації реєстрації цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар. Такий захід начебто вирішили залишити в плані дій щодо реалізації Національної стратегії в області прав людини.

Сьогодні у Мін'юсті відхрестилися від цієї заяви.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ