Про це повідомляє НВ.

«Деякі фінські громадяни поширюють шкідливі ідеї шляхом підтримки агресії проти суверенітету і територіальної цілісності України. За таких обставин слід приділяти значну увагу діяльності Йогана Бекмана та його поплічників, які підтримують військову агресію Росії проти України», - йдеться в заяві посла, яка опублікована на сайті українського посольства.

За словами дипломата, прихильники Бекмана вирішили організувати так звану «міжнародну експертну конференцію», щоб поширити ідею визнання терористів «ДНР» як республіки серед громадян Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії.

«На моє переконання, така «конференція» повинна викликати законне і серйозне занепокоєння влади Фінляндії, беручи до уваги те, що публічна популяризація діяльності терористів, що тримають тимчасовий контроль над окремими районами Донецької та Луганської областей України, явно суперечить офіційній політиці Фінляндії та ЄС», - наголосив Олефіров.

Нагадаємо, що МЗС Франції звернулося до прокуратури стосовно розслідування намірів відкрити так зване представництво «ДНР» в Марселі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ