Про це повідомляє Le Figaro.

Злочинець Редуан Фаїд відбував 25-річний термін у в'язниці в департаменті Сена і Марна на південь від Парижа за збройне пограбування і вбивство жінки-поліцейської в 2010 році під ча невдалого пограбування. Він є одним з найвідоміших гангстерів Франції.

Згідно з попередньою інформацією, троє озброєних чоловіків прибули до входу у в'язницю, вимагаючи звільнення Фаїда, відволікши увагу охорони.

Одночасно з цим у дворі в'язниці приземлився вертоліт без розпізнавальних знаків. За словами джерел, злочинці звільнили Фаїда з кімнати для відвідувань, де він перебував, і втекли на вертольоті. Ніхто зі співробітників в'язниці не постраждав.

Вертоліт, пілот якого був узятий в заручники, знайшли згорілим на північ від Парижа. Поліція зараз допитує пілота.

Фаїд вже раніше втікав з в'язниці. У 2013 році він взяв в заручники чотирьох тюремних охоронців, перш ніж використати динаміт, щоб вирватися з в'язниці і втекти на машині, яка чекала його зовні.

Він був у бігах протягом шести тижнів, перш ніж поліція заарештувала його в готелі зі спільником.

Фаїд провів у в'язниці більше 10 років і був звільнений достроково в 2009 році після того, як переконав своїх офіцерів з умовно-дострокового звільнення, що він змінився. Його слава збільшилася з тих пір після появи на декількох телевізійних шоу і написання книг, що розповідають про його минуле.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ