Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп у вівторок, 9 грудня, оголосив про намір уряду зменшити допустиму максимальну швидкість руху автомобілів на дорогах місцевого значення із 90 до 80 кілометрів на годину. Про це він заявив після засідання урядової ради з безпеки на дорогах, повідомляє DW.

Нове обмеження має набути чинності з 1 липня і стосуватиметься лише доріг із двома смугами без розділювальної. Таких доріг у Франції загалом 400 тисяч кілометрів. На дорогах місцевого значення із більшою кількістю смуг і далі діятиме обмеження в 90 кілометрів на годину. На автомагістралях у країні діє обмеження в 130 кілометрів на годину, а в населених пунктах – 50.

В уряді зазначили, що в 2016 році на дорогах країни загалом загинули 3,5 тисячі людей. 55 відсотків смертей (1911) сталися саме на дорогах із двома смугами. У 32 відсотках смертельних випадків причиною було саме перевищення швидкості.

В уряді також сподіваються, що нове обмеження дозволить зберегти 350-400 життів на рік.

«Зниження швидкості зменшує кількість аварій, а також тяжкість цих аварій», – заявив Філіпп.

Проти нового обмеження вже виступили консервативна опозиція та об'єднання автомобілістів.

«Немає причин змінювати обмеження швидкості: автомобілі стають все кращими, як і якість доріг», – заявив президент асоціації, що об'єднує 40 мільйонів водіїв, Деніел Кверо.

Нагадаємо, що з 1 січня дозволена швидкість руху у населених пунктах становить 50 км/год.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ