Про це повідомляють «РИА Новости».

У відомстві стверджують, що «екстремісти» планували злочин для залякування проросійськи налаштованих кримських татар і нагнітання міжнаціональної напруженості в Криму.

Групу сформували в Харкові, у неї входили помічник депутата Ерол Велієв, а також боксери з прізвищами Стешенко і Трет'яков.

Наголошується, що в квітні Стешенко «розкрили» при в'їзді в Крим, де він планував провокацію напередодні річниці підписання указу президента «Про заходи щодо реабілітації вірменського, болгарського, грецького, кримсько-татарського та німецького народів та державної підтримки їх відродження і розвитку».

Окрім того, у січні вони нібито підпалили будинок муфтія Криму Еміралі Аблаєва, використавши пляшки із запальною сумішшю.

За твердженням ФСБ, за кожну проведену «акцію» їм було обіцяно по п'ятсот доларів.

Порушені кримінальні справи щодо створення «екстремістського співтовариства», вербування та участі в ньому. Велієву і Третьякову звинувачення пред'явили заочно. Обидва оголошені у федеральний розшук.

Як писав «Вголос», в окупованому Криму російські силовики проводять обшуки в будинках у кримських татар Едема Смаїлова та Сервера Мустафаєва.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ