Із Путіним глава Білого Дому говоритиме, зокрема, про Україну. Дональд Трамп уже прилетів до Гельсінки, де його зустріли масовими протестами – вимагали демонстранти, зокрема, і звільнення українських політв'язнів.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Американський президент разом з дружиною Меланією Трамп прибув до Гельсінкі учора ввечері із Шотландії, де вихідними відпочивав і грав у гольф у Шотландії. Зранку він поїде в президентський палац, де його зустріне президент Фінляндії з дружиною. А Володимир Путін прибуде до палацу близько обіду.

Спочатку переговори Путіна і Трампа відбудуться віч-на-віч – тільки вони і перекладачі. Потім до них приєднаються дипломати. За результатами переговорів можуть дати спільну прес-конференцію. Туди пускають тільки обмежену кількість журналістів, а загалом на саміт акредитувалися 1400 представників ЗМІ.

Напередодні в Гельсінки відбулися протести проти політики Трампа і Путіна. Були в загальній колоні протестувальників і українці, вони несли банери з гаслами «Слава Україні» і вимагали від Москви прибратися з Криму і Донбасу, звільнити українських подітв'язнів. До акції долучася і двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан, яка бореться за звільнення політв'язня.

«Олег бореться і бореться не лише за себе. Це насправді дуже важливо, і Олег проти, щоб із нього робили героя», – сказала родичка Олега Сенцова Наталія Каплан.

«Я прийшов, щоби підтримати свою держави хоча би в такому розумінні», – зазначив активіст Богдан.

Тут побоюються, що Трамп і Путін можуть почати домовлятися по Україні. Щоправда, перед вильотом до Гельсінки Трамп знизив градус сподівань від зустрічі і заявив, що особливих очікувань від саміту він не має.

Нагадаємо, 15 липня президент США Дональд Трамп прибув до Гельсінкі (Фінляндія) на зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Разом із собою він привіз велику делегацію.

Згодом США оприлюднили графік зустрічі Трампа із Путіним.

Вчора, 15 липня, у Гельсінкі відбулись протести. Понад півтори тисячі людей протестували проти приїзду Трампа.

Як писав «Вголос», в інтерв'ю телеканалу CBS президент США Дональд Трамп розповів, що має невисокі очікування від зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним, яка відбудеться 16 липня у столиці Фінляндії Гельсінкі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ