Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У відомстві зазначають, що перевірка не була позаплановою і проводилась «відповідно до пункту 4.2 плану першочергових заходів ГПУ на ІІ квартал 2018 року».

Повідомляється, що план щодо перевірки генпрокурор Юрій Луценко затвердив ще 26 березня і передав куратору департаменту спецрозслідувань 4 квітня.

16 травня для перевірки створили робочу групу працівників ГПУ, а 21 травня відповідний наказ віддали департаменту.

«Кожен член групи при першій зустрічі у приміщенні департаменту 2 липня, а потім 6 липня, повідомив його очільника (Горбатюка – ред.) про напрямки перевірки, зазначивши назви номенклатурних справ, які будуть розглядатися», – повідомили в прокуратурі.

Також вказується, що Горбатюка не просили «підписати документи про відмову в допуску комісії до перевірки», а навпаки, переконували у її необхідності.

У ГПУ наголошують, що прийняли до уваги всі скарги Горбатюка про «конфлікт інтересів» у перевіряючих і окремих членів групи замінили.

Зміни були внесені Генпрокурором 24 червня та 7 липня.

У ГПУ звинуватили Горбатюка у тому, що він, незважаючи на надану інформацію, вимагав «документи щодо того, які саме напрями планується перевіряти».

«При цьому (Горбатюк – ред.) не зміг послатися на жоден нормативно-правовий акт, яким передбачено надання таких «документів». Заблокував проведення перевірки безпідставними і нічим не передбаченими вимогами», – йдеться в повідомленні.

Перевірку не виконали, як пишуть у ГПУ, через «безпідставну, необґрунтовану та незаконну» відмову Горбатюка створити умови для роботи групи.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ