Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає «Інтерфакс-Україна».

«За результатами зустрічі у Міністерстві юстиції Греції минулого тижня грецька сторона повідомила, що станом на 5 березня 2018 року в Греції затримані та утримуються 148 громадян України, 105 з них засуджені до різних термінів покарання, 43 проходять слідчі дії, або ж справа перебуває на етапі досудового розслідування. Серед цього масиву затриманих громадян України, які є і членами екіпажів іноземних суден, і тими, хто затриманий за перевезення нелегальних мігрантів, – 132 затримано саме за перевезення нелегальних мігрантів», – розповів Кирилич.

Представник МЗС також зазначив, що 16 громадян України були звільнені за рішенням суду достроково у 2017 році, ще трьох звільнили в 2018 році.

«Ми продовжуємо констатувати висхідну динаміку затримань громадян України за перевезення нелегальних мігрантів», – заявив Кирилич, зазначивши, що за таке правопорушення законодавство Греції передбачає до 25 років позбавлення волі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ