Відповідне рішення прийняли сьогодні, 12 січня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

«Затвердити граничні коефіцієнти співвідношення кількості безоплатно перевезених пасажирів до пасажирів, які оплачують проїзд у транспорті загального користування у м. Львові: підприємствам автомобільного транспорту, які обслуговують міські автобусні маршрути (автобуси) – 0,59. Львівському комунальному підприємству «Львівелектротранс» (трамваї, тролейбуси) – 1,9», йдеться у рішенні виконкому.

У коментарі кореспонденту «Вголосу» начальник управління транспорту Олег Партика роз'яснив, що коефіцієнт 0,59 означає, що у громадському транспорті Львова їздить 34-37 % пільговиків від загальної кількості пасажирів.

«Цей коефіцієнт ми встановлюємо відповідно до статистичної інформації. У кінці 2017 року ми визначили, що управління транспорту буде замовником щодо питань з вивчення пасажиропотоків та стратегії розвитку транспорту. А тому, поки ця стратегія розроблятиметься, ми прийняли рішення про ці граничні коефіцієнти, щоб мати на основі чого відшкодовувати перевізникам за пільгові перевезення пасажирів, – сказав Партика. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ