[media=137163,137164] 

Про це сьогодні, 13 червня, під час прес-конференції розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури з питань транспорту ЛМР Андрій Білий, залучивши дані з презентації, передає кореспондент «Вголосу».

Зокрема, Львовом курсує 75 трамваїв, 56 тролейбусів, 410 маршруток та 90 великих автобусів. Кількість транспорту, до слова, розраховували ще восени минулого року.

«Нам не вистачає близько 25 тисяч пасажиромісць в наявному громадському транспорті. На сьогодні близько 150 тисяч пасажирів, зокрема потрібно перевезти з 7 до 10 год ранку», – розповів чиновник.

Також він порівняв кількість громадського транспорту за минулий рік та у 1989 році. Тоді було близько 900 одиниць громадського транспорту, зокрема 227 трамваїв, 200 тролейбусів, та 480 автобусів. «Але тоді була і кількість населення менша, і кількість автівок приватних була теж набагато менша», – уточнив Андрій Білий.  

Тому він додав, що, аби повністю забезпечити  провізну здатність, варто перш за все збільшити кількість громадського транспорту у місті. «Але громадський транспорт – це не питання одного року, це питання десятків років», резюмував чиновник.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ