На екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі в разі екстрадиції з Києва до Тбілісі чекає арешт.

Про це заявив голова парламенту республіки Іраклій Кобахідзе, який перебуває з візитом в США, передає Інтерфакс.

«Що стосується екстрадиції Міхеїла Саакашвілі, то в Грузії його чекає арешт. У нас у нього слабка політична підтримка. З політичної точки зору нас не цікавить, де буде Саакашвілі – в Грузії чи Україні. У нашій країні відбувся судовий процес, проти нього, є судове рішення, яке передбачає арешт Саакашвілі у разі появи на території Грузії», – сказав Кобахідзе.

Нагадаємо, суд в Тбілісі заочно засудив екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі до трьох років позбавлення волі. Політику було пред'явлено обвинувачення за статтею «зловживання службовими повноваженнями» у справі Сандро Гиргвліані.

Згодом Міхеїл Саакашвілі заявив, що вважає вирок грузинського суду повністю незаконним і таким, що суперечить всім міжнародним, національним нормам і здоровому глузду.

5 лютого екс-президент Грузії, лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі програв апеляцію щодо статусу біженця. Це тепер може стати підставою для його екстрадиції через відсутність громадянства.

Як пообіцяв генеральний прокурор України Юрій Луценко, Саакашвілі не обиратимуть запобіжного заходу, оскільки він приходить на допити.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ