Саме це звинувачення могло стати причиною позбавлення його українського громадянства, пише у Facebook грузинський політик Ека Цамалашвілі.

«23 грудня 2011 року Саакашвілі прилетів до Праги на похорон Вацлава Гавела, одного з лідерів «Оксамитової революції» 1989 року. Зрозуміло, поклав і траурний вінок. Згідно з рапортом Темура Джанашіа, голови спеціальної служби державної охорони, витрати на придбання вінка було покрито з рахунків цієї служби. Так, вінок було куплено на наші гроші, від нашого імені, від імені Грузії для людини, яка боролася за свободу не лише європейців, а і за нашу свободу. Слова Вацлава Гавела, виголошені ним на підтримку Грузії під час війни 2008 року, мали велике значення для нашої країни», – пише політик.

За його словами, на похороні Гавела, крім Саакашвілі, була присутня низка світових політиків, у тому числі Гіларі Клінтон, Ніколя Саркозі, Девід Кемерон та інші. Усі вони також принесли траурні вінки.

«У кримінальній справі «піджаків і вінків» також є інші витрати, які зазвичай трапляються під час будь-яких перельотів офіційних осіб, у тому числі президента Саакашвілі: дорога, харчування, проживання в готелі», – заявив Цамалашвілі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ