Обвинувальний вирок щодо нього направлений до Московського районного суду м. Харкова, повідомила Харківська місцева прокуратура №4.

«Слідчі встановили, що 73-річний пенсіонер ставив підроблені штампи  консульських відділів України та Республіки Польща у закордонні паспорти громадян України, аби ті як «нерезиденти країни» ввозили автівки іноземної реєстрації, минаючи митний збір», — повідомив прокуратури № 4 Володимир Купріянов.

У харківській прокуратурі нагадали, що схему незаконного поставлення на консульський облік автомобільних засобів викрили восени 2017 року.

«Свої послуги українець пропонував через інтернет-оголошення. За тисячу доларів він обіцяв клієнтам офіційно поставити їх на консульський облік Республіки Польща та внести до закордонних паспортів відповідні відмітки. Ці штампи давали б змогу не тільки ввозити в Україну автомобілі без розмитнення та реєстрації, а й вивозити їх за територію лише раз на рік та безперешкодно повертатися назад», — відзначив Купріянов.

У зловмисника під час затримання вилучили паспорт клієнта з «липовими» відмітками у ньому, гроші за послугу та печатки, які насправді не мали жодного стосунку до офіційних структур інших держав.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 190 та 358 КК України (підробка документів і шахрайство). Максимальна санкція статей передбачає позбавлення волі на 8 років.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ