Як передає Харків LIVE на сторінці в Facebook, за словами очевидців, близько 1:00 невідомий зробив близько 10 пострілів у двері будівлі міської ради, поранив охоронця, після чого зайшов до приміщення.

На місце прибули два екіпажі поліції, які спочатку намагалися вести переговори з нападником. Той у свою чергу відкрив по них стрілянину з будівлі, поранивши одного з поліцейських.

"Інформація про те, що біля міськради чутні постріли, надійшла до поліції близько 00:37. За вказаною адресою відправився наряд патрульної служби. Поліцейські побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця, поруч стояв чоловік, який почав стріляти по патрульних. Одна з куль поранила поліцейського", - повідомили в поліції.

Патрульні застосували табельну вогнепальну зброю і знешкодили нападника. Зараз його особа встановлюється.

У результаті події до лікарні з вогнепальними пораненнями були доставлені охоронець міськради і поліцейський. Незважаючи на зусилля медиків поліцейський помер. Інший поранений знаходиться у стабільному важкому стані.

Наразі на місці події працюють керівництво ГУНП, слідчі СУ, слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції, експерти-криміналісти.

За цим фактом відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ