Про це повідомив у Facebook активіст організації «Східний корпус» Анатолій Сидоренко.

За його словами, пам'ятний знак легендарному отаманові був встановлений у сквері Дружин-Мироносиць (колишній сквер Перемоги) у центрі Харкова 23 серпня 2014 року, але відтоді  його неодноразово руйнували невідомі.

«За цей час вандали тричі шкодили пам'ятний знак. Двічі обливали фарбою та останнього разу розбили плиту», - написав Сидоренко.

У зв'язку з цим пам'ятний знак демонтований. «Незабаром відновимо новий», - заявив активіст.

«Іван Сірко – видатна постать козацького руху, його життя було тісно пов'язане з нашим краєм, і ніякі вандали не можуть стерти його заслуги з нашої пам'яті. Це наша історія, і ми повинні її знати», - написав харків’янин.

Інформація про руйнування пам’ятного знаку Іванові Сірку, який було розбито наприкінці січня 2018 року, внесена до Журналу єдиного обліку правопорушень.

Як пише Еспресо, заступник начальника прес-центру обласної поліції Оксана Калмикова повідомила, що перевірки тривають, дільничні інспектори провадять усі необхідні дії. 

Останніми роками у Харкові почастішали випадки руйнування пам’ятників, пам’ятних знаків та меморіальних дошок, встановлених на честь видатних діячів української культури, науки та історичних подій.

Зокрема, вандали та терористи плюндрували пам’ятник Тарасові Шевченку, монумент Незалежності, а також пам’ятники Розстріляним Кобзарям, Українському прапору, воякам УПА, Лесю Курбасу, меморіальні дошки Йосипу Сліпому та Юрію Шевельову.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ