Місцеве видання 057.ua пише, що поліція намагалася перешкодити активістам, унаслідок чого між ними зав'язалася бійка.

Зазначають, що інцидент стався на території НТУ «ХПІ», де вже кілька тижнів проходять зйомки другого сезону військового детектива «За законами воєнного часу». За сюжетом герої фільму – слідчі військової прокуратури Світлана Єлагіна (Катерина Клімова) та Іван Рокотов (Євген Воловенко) займаються розплутуванням різних злочинів. Зйомки радянського серіалу обурили харківських активістів. На їхню думку, серіал пропагує радянські ідеї, прославляє «подвиги» співробітників НКВС, які винищували населення України.

До всього, в серіалі знімаються російські актори, внесені в базу «Миротворця», зокрема Олександр Панкратов-Чорний, який потрапив в «Чистилище» після відвідування окупованого Донбасу і прославлення Путіна ще в 2014 році.

«Ми чекали реакції правоохоронних органів, зверталися до ректора ХПІ, з проханням посприяти припиненню зйомок серіалу, який пропагує ворожу Україні ідеологію, але все безрезультатно», – розповів активіст Стас Микуленко.

«Зйомки, які прославляють НКВС СРСР, що «подарував» нам мільйони закатованих і вбитих українців, не відображають об'єктивність історичних подій і в нашому місті проводитися не будуть», – заявив він. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ