Про це повідомив у Facebook голова Херсонської облдержадміністрації, голова Ради оборони області Андрій Гордєєв.

«Під час сьогоднішнього засідання Ради оборони області щодо лісової пожежі в Олешківському районі Херсонської області обговорили причини, збитки та подальші дії всіх відповідних органів по ліквідації стихійних явищ. За останні два дні в Олешківському лісомисливському господарстві виникли дві великі пожежі: 27 травня – охопила площу 27 га, 28 травня у Раденському лісництві утворилася ще одна пожежа, площа – 600 га. Як коментує перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Херсонській області Олександр Рудницький, причина пожеж – це людський фактор, а саме навмисний підпал; розповсюдженню вогню сприяв сильний поривчастий вітер. Ми маємо забезпечити максимально швидке реагування на підпали, тому військові спільно з лісниками заступають на охорону лісів Херсонщини», -  повідомив Гордєєв.

За його словами, залучення військових до охорони лісів дасть можливість збільшити периметр охорони лісів і знизити кількість підпалів. Наразі проводиться інформаційна робота з мешканцями усіх населених пунктів, які знаходяться в межах загрози лісової пожежі, а також налагоджується система оповіщення.

На засіданні Ради оборони області також було вирішено звернутися до Прем'єр-міністра України щодо відновлення фінансування лісів Херсонщини, адже вони є не ресурсними, а виконують захисну функцію, зазначив голова ОДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ