Про це повідомляють у Нацполіції області.

«Так, під приводом купівлі дитячої коляски 57-річна жителька Теофіполя перерахувала шахраям 3 тисячі гривень. Не отримав повітряний компресор, який купував через інтернет-сайт і 34-річний житель Чорного Острова Хмельницького району. А чоловік сплатив за нього тисячу гривень», - кажуть поліцейські.

Додають, що також, під приводом купівлі дитячої коляски, але вже в Хмельницькому, шахраї заволоділи 4,5 тисячами гривень у 30-річного місцевого жителя. А 43-річний мешканець Нетішина перерахував шахраям 1300 гривень за металошукач, але так його і не отримав.

«Жертвою псевдо-працівника банку стала 27-річна жителька обласного центру. Невідомий зателефонував до потерпілої та представився працівником служби безпеки банку і під приводом розблокування картки випитав персональні дані, а в подальшому зняв з рахунку 3500 гривень», - зазначають правоохоронці.

За словами поліцейських, 6 тисяч гривень за не притягнення сина до кримінальної відповідальності перерахувала шахраям, які представились працівниками поліції сусідньої області, 53-річна жителька Старої Синяви. Таку ж суму скинула на картку зловмисникам 59-річна жителька обласного центру за те, щоб відшкодувати збитки особі, яку нібито побила її дочка. Зрозуміло, що після перерахунку коштів ці історії не підтвердились.

По усіх зареєстрованих фактах працівники поліції відкрили кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вживаються заходи по встановленню осіб зловмисників.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ