Українсько-німецьке підприємство в Україні реалізовує 4 проекти. Три з них саме з дегазації полігонів твердих побутових відходів  у Вінниці, Кременчуці та Запоріжжі. Компанія «Біогаз ЕНЕРДЖІ» наразі реалізовує аналогічний проект на Івано-Франківському полігоні.

Сьогодні на конкурсі розкрили конверт з комерційними пропозиціями компаній. А представники підприємств мали змогу переконати, чому саме їхня компанія має видобувати газ на хмельницькому полігоні. Вони надали свої комерційні пропозиції, розрахунки, відповіли на питання членів комісії.

Члени комісії мали оцінити конкурсні пропозиції за такими критеріями: надійність учасника, наявність досвіду, найкращі умови використання об’єкта, себто запропонований відсоток винагороди від доходу з продажу електроенергії, виробленого внаслідок спалювання вилученого біогазу, при чому, за умовами конкурсу, він має становити не менше 10%. Також до уваги бралися терміни виконання робіт й інші важливі чинники. Усі члени комісії по кожному з критеріїв виставили бали претендентам, за підсумками буде оголошено переможця.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин впевнений – перший і найвагоміший крок до вирішення проблеми із накопиченням біогазу на полігоні зроблено: «Яка б із компаній не здобула перемогу, за досить короткий час ми отримаємо установку з дегазації. Цей процес не лише матиме корисну складову – вироблення електроенергії з біогазу, але й дозволить значно знизити пожежонебезпечність сміттєвого полігону. Звісно, вибір переможця є відповідальним кроком, адже маємо врахувати всі ризики і обрати ту компанію, яка справді зможе реалізувати проект».

Хто з двох компанії буде реалізовувати проект з дегазації твердих побутових відходів, стане відомо 20 червня на засіданні конкурсної комісії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ