Про це повідомляє сайт ye.ua.

В обласному центрі продовжують обкрадати автомобілі. Зокрема, вчора до правоохоронців звернувся водій автомобіля «ВАЗ-2101». Невідома особа, розбивши скло, викрала з автівки, яка була припаркована на вулиці Завадського, акумуляторну батарею та набір ключів для ремонту авто.

За словами начальника Хмельницького відділу поліції Валерія Онісьєва, за минулий рік в місті зареєстрували 301 крадіжку з автомобілів, тоді як у 2016му – на 14 більше. Утім, вже у січні цього року таких злочинів понад півсотні. «Затримали чотирьох осіб, – продовжує Валерій Анатолійович. – На жаль, такі злочини дуже важко розкривати. Торік розкрили 33,2%. Складність полягає в тому, що, як правило, крадіжки скоюють вночі в місцях, які не освітлені. Тому вкотре наголошую, що краще машину ставити на стоянку чи в гараж. Також раджу встановити сигналізацію, яка, спрацювавши, може налякати крадіїв».

Крадують із автівок, як кажуть у поліції, те, що бачать.

«Автомагнітоли, акамуляторні батареї, відереєстратори, набори ключів тощо, – продовжує начальник Хмельницького відділу поліції. – А потім все це продають або таксистам, або на металобрухт. І відшукати викрадене – проблематично. Хоча є цікаві приклади. Ми під час зустрічей, до прикладу, із головами ОСББ пояснюємо, що камери на під'їздах будинку можуть допомогти розкрити злочин. І ось нещодавно в центрі міста з автомобіля викрали акумуляторну батарею. Ми затримали підозрюваних, вони доводили, що знайшли її. Але на одному з під'їздів, біля якого стояло авто, є відеокамера, яка зафіксувала цю крадіжку».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ