Про це повідомляє сайт ye.ua.

«Сьогодні якісь «Хачики» приїжджали до 25 школи м. Хмельницький. У них є списки усіх учнів цієї школи, адреси усіх учнів. Я вирішив подзвонити до них і дізнатися чого вони телефонували моїй дитині? Проте як тільки піднялась слухавка чоловік одразу назвав моє ім’я і адресу. Сказав, якщо прибиральниця цієї школи не поверне гроші то вони з братами будуть щодня викрадати зі школи по одній дитині», - йдеться у дописі дослівно.

Як пояснив директор ЗОШ №25 Іван Душкевич, сьогодні, 1 лютого, у школі працювала поліція. Виявилось, колекторська фірма таким чином намагається «вибити» гроші із працівниці школи.

«Була поліція, працюємо, заспокоюємо батьків, дітей. Вона взяла кредит, вчасно не повернула. Колекторська фірма таким чином здійснює психологічний тиск через колектив, працівників, нажаль через дітей та батьків. З досвіду, усі кажуть, що далі погроз справа не дійде. Нічого не було, ні викрадень, ніхто не приїжджав. Забезпечуємо безпеку», - каже Іван Григорович.

Додає, що в людини, яка брала кредит були складні життєві обставини. Сьогодні і він, і батьки звернулися із заявою до поліції.

«Працівники ювенальної поліції працювали біля школи упродовж трьох днів. Людей іншої національності біля навчального закладу не було. Є факти погроз дітям. Директор написав заяву до поліції, відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 ККУ «Хуліганство». Триває досудове розслідування. Поки перевіряються всі факти. Поліцейські чергують біля школи», - розповідає речниця Хмельницького відділу поліції Світлана Свідерська.

ІА "Вголос": НОВИНИ