Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, 27 березня, невстановлена особа підібрала ключ до вхідних дверей та проникла в будинок, що знаходиться по вул. Калнишевського. «Звідки злодій викрав гроші та золоте весільне кільце, що належить 27-річній хмельничанці», – повідомляють правоохоронці.

Окрім цього, по вул. Свободи невстановлена особа теж підібрала ключ до вхідних дверей та проникла до квартири. Звідти злодій викрав 11 тисяч гривень та золоті вироби, які належать 43-річній місцевій жительці.

Правоохоронці кажуть, що умовно квартирних злодіїв можна розділити на дві категорії – аматори та професіонали. Любителі, як правило, вибирають «легку здобич», тобто квартиру, яка не захищена додатковими засобами: простенькі двері і порівняно дешевий замок. На нижніх поверхах – відсутність решіток на вікнах і балконах. Такі злодії, потрапляючи в квартиру, беруть те, що легко винести – і тут же продати. Наприклад, гроші, золото, негабаритну побутову техніку та гаджети.

А є злодії-професіонали, які протягом декількох тижнів, а то і місяців планують пограбування житла, і жертва буде не випадковою. Їх, зазвичай, не бентежить ступінь захисту і охорона об'єкта, вони не полізуть в першу-ліпшу квартиру заради кавоварки і ноутбука, їх цікавлять великі суми грошей, коштовності, антикваріат.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ