«Раніше ми стикалися з  тим, що після заходів залишалося чимало сміття, а ми не мали з кого за це запитувати, оскільки у жодні правові відносини не вступали, – зазначив заступник міського голови Хмельницького Володимир Гончарук. – Тепер же за все відповідатиме організатор і йому вирішувати. чи здійснювати прибирання, охорону тощо своїми силами, чи наймати відповідні комунальні або інші підприємства».

У положенні також прописано, хто може бути організатором заходу. Фактично, ним можуть виступати як юридичні, так і фізичні особи, підприємці, громадські об’єднання. Організатору заходу обов'язково має виповнитися 18 років.

У положенні чітко виписано порядок подання та погодження письмового повідомлення. Раніше заявку на проведення заходу необхідно було подати не пізніше, ніж за 20 днів. Тепер терміни скоротили до 10 днів.

Організатор за проведення заходу має сплатити до місцевого бюджету плату у розрахунку 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати за 1 м2 розміщених об'єктів за кожен день терміну проведення заходів. У випадку, якщо захід проводиться вперше, під час розрахунку плати за договором застосовується коефіцієнт 0,5. Ці кошти ітимуть на спеціальний фонд управління культури і туризму.

Слід зазначити, що це положення не стосується заходів, які проводить міська влада та її структурні підрозділи.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ