Про це повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

«На розгляд Хмельницького міськрайонного суду скеровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, в якому фігурують троє хмельничан, що займалися «вибиванням» неіснуючих боргів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що детективи головного управління Нацполіції в Хмельницькій області спільно з колегами із СБУ за процесуального керівництва прокуратури у червні цього року затримали зловмисників. На період розслідування вони за рішенням суду знаходилися під вартою.

Як повідомили у поліції, до складу злочинного угруповання входило троє хмельничан віком 27, 28 і 32 років. Один із них раніше притягувався до відповідальності за аналогічні злочини.

Правоохоронці встановили, що зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, вимагали у місцевого жителя 3 тисячі доларів США. Затримали усіх членів групи на одній із вулиць Хмельницького під час одержання ними частини коштів від потерпілого в розмірі 10 тисяч гривень.

Крім того, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання одного із зловмисників поліцейські виявили дві ручні наступальні осколкові гранати «РГН».

Обвинувальний акт за двома статтями Кримінального кодексу України вже скерований на розгляд Хмельницького міськрайонного суду. Чоловікам може загрожувати до 7 років позбавлення волі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ