[media=135544,135545] 

Інвестор - компанія з світовим ім'ям - Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN).  На початковому етапі буде створено близько 500 робочих місць. Далі інвестори обіцяють розширення. 

Середня зарплата буде в межах 11 тисяч гривень.  Працівників безкоштовно навчатимуть. Також тут дбають про соціальний захист та комфорт робітників. 

Уже зараз 30 працівників майбутнього підприємства з Хмельницького навчаються у Тернополі. 

«Вперше зустрілися з представниками компанії SEBN UA десять місяців тому», - каже міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Саме тоді і розпочалася історія залучення в місто потужного інвестора та нового виробника. Десять місяців роботи - і сьогодні це вже доконаний факт. Місто до кінця року отримає близько 6 млн.євро інвестицій і нові робочі місця.  В наступні роки планується понад 2000 робочих місць. Орієнтовно за місяць налагоджуватимуть процес виробництва вже в Хмельницькому. Місто отримує нове сучасне підприємство, додатково чималі податки, працівники - пристойну заробітну плату, соціальний пакет.

Компанія SEBN UA виробляє кабелі і проводку для автомобілів концерну Vollkswagen. В Хмельницькому, зокрема, виготовлятимуть кабелі та проводку для електромобілів і «гібридів». Компанія працює в Європі, Азії, Африці.

Переговори т.з. інвестором вела комунальна установа «Агенція розвитку м. Хмельницького».

Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) - німецько-японська компанія, яка уже відкрила три філії в Україні. Працюють її заводи у Тернополі, Чернівцях та Чорткові.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ