Про це повідомляє ye.ua

На виставку завітали учні та викладачі дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, мешканці та гості міста, учні та викладачі школи «Нікош».

Під час відкриття виставки директор школи Микола Бенедищук зазначив, що Воскресіння Господнє – це головне і найсвітліше з усіх християнських свят. Це торжество, яке відображає всю глибинну суть християнства. Ця суть віддзеркалена в центральній іконі виставки, що має назву «Воскресіння Господнє», де ангел сповіщає жонам-мироносицям про Воскресіння Господнє.

Експозиція виставки налічує близько 20 ікон, написаних у візантійському та академічному стилях учнями школи іконопису. «Ікона – це більше, ніж мистецтво, бо іконописець повинен написати позамежний світ, використовуючи окремі символічні знаки, і цей твір ніяк не може бути копією нашої дійсності. Через ікону ми оприсутнюємо Бога, Матір Божу, ангелів чи святих», - розповів Микола Бенедищук.

Хмельничани та гості міста зможуть відвідати виставку упродовж квітня - травня за адресою: Проскурівська, 60. Вхід вільний.

ІА "Вголос": НОВИНИ