Про це йдеться у сюжеті «ТСН».

Храму у Старому Вишнівці щонайменше двісті років, а зведений він на місці ще старішої церкви. Місце намолене, тож появу дива пов’язують саме з цим.

«Старовинна в нас церква, намоляна, її ніколи не закривали, навіть при комуністах, завжди була відкрита», – каже Жанна Чернявська, жителька села.

Першою замироточила ікона Спасителя на іконостасі цього маленького храму. Це сталося під час Богослужіння на очах селян. І майже відразу розпочалися протести на столичному Майдані. Другою подала сигнал лиха ікона, яка схована від людських очей. Вона розміщена за іконостасом, вкрилася миром перед першими розстрілами на Майдані. Помітив краплі на ній настоятель.

«Ця ікона в нагорному місці, вона мироточила дрібненькими крапельками, дрібними-дрібними, вся повністю. От така ознака була, ми сподівалися, що це на добре, бо коли ікона мироточить – це на добре. Але бачили по цих подіях, що була ознака того, щоб люди молилися», – розповідає Святослав Швець, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці.

І найрясніше зволожилася ікона-літографія Дубенської Божої матері, яка два роки пролежала на церковному престолі. Сталося це за декілька тижнів до взяття Дебальцевого.

Останньою заплакала Богородиця на іконостасі, а також повторно ікона Спасителя, яка мироточила перед Майданом. Краплини прозорі та ароматні. Священик та селяни вважають – тепер це вже хороший знак.

«Я так думаю, що Бог показує нам таке чудо, щоб ми молилися, щоб Бог нам Україну спас, щоб війна припинилася, щоб Росія вийшла з нашої землі. Ми хочемо бути вільні, в своїй Україні, в своїй державі», – каже жителька села Надія Гой.

Люди у селі через дива у церкві почали ще більше молитися і просити Бога швидшого закінчення бойових дій на Донбасі. Доказом своєї віри вони вважають те, що десятеро односельців-бійців – усі живі і навіть не поранені.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ