Про це віце-прем'єр-міністр Павло Розенко сказав в ефірі «5 каналу».

«Найбільш гостре сьогодні питання для чорнобильців і треба врахування одну з головних проблем пенсійної реформи, що дуже малу надбавку до пенсії отримали люди з великим трудовим стажем 35-45 років, але малою заробітною платою.

Ми працюємо і президент звертався до уряду, і глава уряду це обіцяв, що все-таки питання великого строкового стажу і маленької зарплати мають бути перераховані. І я знаю, що Мінсоцполітики зараз готує відповідні розрахунки і пропозиції і на мій погляд, це питання дуже болісне. Але не наша влада винна в тому, що люди тоді отримували мінімальну зарплату. Але ми не можемо пройти повз цю проблему і все-таки треба це питання врахувати і зробити для цих людей якусь окрему програму», - зазначив Розенко. 

Міністр також зауважив, що все залежить від ресурсу.

«Якщо це більший ресурс – буде один варіант, якщо менший – то інший», -  сказав він.

Віце-прем'єр зазначив, що Міністерство соціальної політики вже готує відповідні розрахунки і пропозиції щодо підвищення пенсій.

Окрім цього, Розенко розповів про додаткові ресурси на підняття пенсій. За словами міністра, до Пенсійного фонду (ПФУ) надійшло 3 млрд грн додатково і позапланово. Також пенсії будуть залежати від того, чи вдасться підвищити мінімальну зарплату до 4200 грн, що дасть ще один додатковий ресурс в ПФУ.

З огляду на всі ресурси, Розенко сподівається, що вже в кінці року буде достатньо грошових надходжень до ПФУ, щоб без інфляції, без збільшення дефіциту у фонді можна було зробити додаткові пенсійні програми.

Нагадаємо, раніше стало відомо, коли підвищать мінімальну зарплату.

ІА "Вголос": НОВИНИ